Onderwijsconcept

De meeste kinderen gebruiken verschillende leerstijlen door elkaar. Dat betekent dat je het de ene keer prettig vindt om naar een klassikale instructie te luisteren, en de andere keer meedoet aan een project om al doende te leren. Je houdt van zelfstandig werken, maar niet altijd. Het onderwijs op IKC Eestroom past daarbij, omdat wij elementen uit verschillende leerconcepten combineren.

Het onderwijs op IKC Eestroom is niet zo individueel als in een school voor gepersonaliseerd leren, maar er is wel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je zult wel zelfstandig werken, maar minder vaak dan op een daltonschool of een montessorischool. Zo werk je ook aan projecten, maar niet zo vaak als op een jenaplanschool. Je krijgt creatieve doevakken, maar niet zo veel als op een vrijeschool. Kindcentrum Eestroom biedt een mix van dat alles. 

Als je graag in een vaste klas zit, waarbij je regelmatig tijd krijgt voor zelfstandig werken en van tijd tot tijd een project met klasgenoten, dan zit je goed op IKC Eestroom!

Speelleergroep Op weg naar groep 1

De Speelleergroep is voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar. Afhankelijk van de groepsgrootte werken er 1 of 2 vaste leidsters op de groep. We hanteren een vaste dagindeling. Dit zorgt voor veel duidelijkheid en stimuleert het zelfvertrouwen van uw peuter. Daarnaast stimuleren we het gebruik van taal, zelfstandig gedrag en helpen we de kinderen hun dagelijkse omgeving te verkennen. We stimuleren de ontwikkeling op een positieve manier. Uw peuter leert rustig te wennen aan de overgang naar de kleuterklas.
Meer informatie

Openbare basisschool

Onze school is onderdeel van het multifunctioneel centrum “Mozaïk”. Het is het gebouw dat centraal in de wijk staat en wij maken gebruik van een gedeelte van dit gebouw. De Vrijheidswijk staat bekend om zijn vele culturen. Dit is ook te zien in onze klassen. In de klas komen veel verschillende culturen bij elkaar en zij vormen samen een hechte groep. Deze mooie mix van kinderen verbindt en de kinderen maken zo kennis met verschillende culturen.
Meer informatie